ΔΙΚΑΙΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΝΟΜΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

δικαίο διαδικτύου

ΔΙΚΑΙΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΝΟΜΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Η χρήση του διαδικτύου αυξάνεται μέρα με την ημέρα και αναμένεται με τους νέους νόμους που θα επιβληθούν από την ευρωπαϊκή ένωση μέσα στα επόμενα χρόνια , να αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Μαζί με την αύξηση του ρυθμού εξάπλωσης και χρήσης του διαδικτύου αυξάνονται και οι περιπτώσεις που εντάσσονται στο δίκαιο του διαδίκτυου καθώς καθημερινά δημιουργούνται διαφορές αλλά και πολλά εγκλήματα μέσω διαδικτύου.

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ INTERNET ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

δικαίο διαδικτύουΗ Ελλάδα για την προστασία των πολιτών της διαθέτει νόμους που τους προφυλάσσουν από ποικίλες επικίνδυνες περιπτώσεις κατά την πλοήγηση τους στο διαδίκτυο. Το μεγάλο πρόβλημα στο Ελληνικό διαδικτυακό δίκαιο είναι ότι αυτό είναι πολύπλοκη και διάσπαρτη σε πολλά νομοθετήματα. Το δίκαιο στο internet ρυθμίζει τις διαδικτυακές μας σχέσεις και δημιουργεί δικαιώματα και υποχρεώσεις και εάν κάποιος το υπερβεί ακολουθούν ποινές όπως σε αδικήματα στην πραγματική ζωή. Το Δίκαιο του Διαδικτύου εντάσσεται στη νέα γενιά Κωδίκων της Νομικής Βιβλιοθήκης σε μικρό σχήμα τσέπης, με εύκαμπτο εξώφυλλο, για καθημερινή και εύκολη χρήση και γενικότερα έχει κομμάτια του ποινικού και του αστικού δικαίου.

ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Οι πιο σύνηθες νομικές διαφορές και νομικά ζητήματα που απασχολούν τους χρήστες του Ελληνικού διαδικτύου είναι τα παρακάτω :

 • Όρους χρήσης ιστοσελίδων, forum, applications κ.λ.π.
 • Κατοχύρωση και προστασία εμπορικών σημάτων και λογισμικού
 • Προσβολή Πνευματικής Ιδιοκτησίας
 • Απάτες μέσω διαδυκτίου
 • Απάτες με κλοπή πιστωτικών καρτών μέσω διαδικτύου
 • Συμβάσεις
 • Διαδικτυακή Δυσφήμιση
 • Παρενόχληση στα κοινωνικά δίκτυα (social media)
 • Διαφορές από Domain Names
 • Προστασία Διαδικτυακού Υλικού κ.λπ.

Γιατί μας ενδιαφέρει το Δίκαιο του Διαδικτύου

Το Δίκαιο Ίντερνετ και των νέων τεχνολογιών μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, τόσο ως κοινωνική εξέλιξη όσο και ως νομική διαδικασία. Για τον λόγο αυτό στο δικηγορικό μας γραφείο παρακολουθούμε στενά την ελληνική και ξένη νομική πραγματικότητα και τις διεθνείς και ελληνικές νομοθετικές και νομολογιακές εξελίξεις γύρω από το δίκαιο Internet και τη νομοθεσία Internet.

Σε τι μπορεί να με βοηθήσει ένας Δικηγόρος στο Διαδίκτυο;

διαδικτυακό δίκαιο internetΠαραπάνω σας ενημερώσαμε σε τι μπορεί να σας βοηθήσει ένα δικηγόρος εάν έχετε κάποιο πρόβλημα στο διαδίκτυο νομικής φύσεως. Αυτό που δεν αναφέραμε είναι ότι ένας δικηγόρος που γνωρίζει από το διαδικτυακό δικαίο μπορεί να σας προφυλάξει εάν έχετε το δικό σας e-shop, blog ή ακόμα και μια απλή ιστοσελίδα. Ένας δικηγόρος που γνωρίζει τους κανόνες του δικαίου του internet μπορεί να συντάξει για εσάς όρους χρήσης για τον διαδικτυακό σας τόπο έτσι ώστε να σας προφυλάξει από κίνδυνους στο διαδίκτυο.  Ακόμη ένας δικηγόρος που είναι γνώστης μπορεί να σας βοηθήσει στο e-commerce καθώς μπορεί να σας βοηθήσει στις άδειες χρήσης λογισμικού και σε ζητήματα ανοιχτού λογισμικού, online συμβάσεις και εμπορικές συμφωνίες που θα χρειαστεί το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Το δικηγορικό μας γραφείο

Το δικηγορικό μας γραφείο όπως μπορείτε να καταλάβετε από τα παραπάνω είναι πλήρως ενημερωμένο και καταρτισμένο στο διαδικτυακό δίκαιο και μπορεί είτε να σας καλύψει από τυχόν αρνητικές επιπτώσεις  του διαδικτύου στη ζωή σας αλλά και να σας καλύψει για να μην έρθετε σε δύσκολη θέση καθώς η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από την αντιμετώπιση. Αναλυτικότερα το οι δικηγόροι Ολυμπία Τσιαδήρα και Λεμονιά Μαυρίδου μπορούν να :

 • Να σας καθοδηγήσουν για να κάνετε τα σωστά βήματα για κάποιο εγχείρημα σας στο internet.
 • Να συμπληρώσετε ή να ελέγξετε έγγραφα που χρειάζονται για την ιστοσελίδα σας, blog σας, forum, e-shop σας.
 • Να αντιμετωπίσουν περιπτώσεις κακόβουλων πράξεων ή υποθέσεις πνευματικών δικαιωμάτων μέσω διαδικτύου.
 • Να αντιμετωπίσουν τις απάτες διαδικτύου έτσι ώστε να προστατευθείτε από περισσότερη έκθεση σε αυτές.